Az ELVGÉP Épületgépész és Villamos Kkt. jogelődje (ELVGÉP GMK) 1983-ban alakult Épületgépészeti és Villamos kivitelezésre.

Elsők közt alkalmaztuk a legmodernebb ötrétegű csőszerelési technológiákat. 1995-óta tervezzük és alkalmazzuk a legolcsóbb falfűtési technológiát (MEDITHERM-rendszer).

A falfűtés elterjedése is indokolja a napkollektorok széleskörű felhasználását. Minden folyamatban lévő építkezésnél az alapvezetékek kiépítését messzemenően tudjuk ajánlani. Napkollektorokkal az évi melegvízszükséglet 60-70 %-a biztosítható. Érdemes hosszútávra előrelátóan gondolkodni, mert erősen „zsebre megy” a kihasználható lehetőségek elszalasztása. Később csak nagy rombolás árán korrigálható a mulasztás!

1998 óta egyedi vízkőtelenítési technológiával rendelkezünk. Károsodás nélkül tisztítható minden krómozott felület, horganyzottcsöves hűtőtorony, lemezes- és csőköteges hőcserélő, gázkazán- és bojler, víz- és fűtési csővezetékek, fajansz- és MOBIL WC-k, úszómedence burkolata, gőzfejlesztő berendezés, motor-hűtőblokk, klímakompresszorok és rendszerelemek. Tűzzománcozott felületek garantáltan nem károsodnak!
Jó eredménnyel tisztítunk eldugult, elszennyeződött padlófűtési rendszereket . A padlófűtési cső belső falára kirakódott, vízkő által megkövült szennyeződések keresztmetszetszűkítéssel rontják a fűtés hatásfokát, nagy mértékű többletenergia bevitellel lehet csak megfelelő vagy még így sem elegendő hőleadást elérni. Számos esetben padlófűtési körök totális dugulását is tapasztaljuk. Ez a probléma csak vízkőtelenítéssel orvosolható!

Új fűtési rendszerek üzembehelyezésénél meg kell követelni az ioncserélt (nem desztillált!!) vízzel történő feltöltést, mellyel számos későbbi kellemetlenség és költség megtakarítható! Az ioncserélt víz jelentéktelen többletköltség egy beruházásnál, a mellőzése azonban jelentős károkozással köszön vissza már középtávon is.

A vízkőoldó gyártása saját vegyi részlegünkben ANTICAL márkanévvel történik.
Háztartási célra HT-20, ipari alkalmazásra IP-30 és IP-50 minőség ajánlott.
Kiskereskedelmi forgalmazása elsősorban szerelvényboltokban és vegyiáruüzletekben illetve honlapunkon online megrendelés alapján házhozszállítással történik.

Hatékonysága fokozott hatóanyagtartalmának köszönhetően többszöröse az agyonreklámozott márkákkal elérhető eredményhez képest, amit hatékonysági összehasonlító tesztünk látványosan bizonyít.

A nagymértékű energia-árváltozások miatt is sokan fontolóra veszik az alternatív energiák hasznosítási lehetőségeit. Az alacsony hőmérsékletű fűtésrendszerekhez (fal,- padló- és mennyezetfűtés) gazdaságosan kapcsolható a geotermikus hőszivattyús fűtési technológia. Fontos szempont, hogy egyúttal a nyári hűtésre is egyetlen átkapcsolással ugyanez a rendszer alkalmas, nem kell külön klímaszerelésre költeni!
Ez a berendezés a használati melegvizet is folyamatosan biztosítja. Nagy előnye, hogy állandóan rendelkezésre áll „ha virrad, ha nem”. Új beruházás esetén a gázfűtéssel szembeni árkülönbözet - elérhető központi támogatás esetén – 4-5 év alatt megtérül, valamint nem kell tartani a „barátságtalan” gázcsapelzárástól.

Bízza ránk fűtési, vízkőtelenítési, karbantartási, elavult fűtésrendszerének felujítási problémáit, keressük együtt a hosszútávon gazdaságos, megbízható megoldásokat.

TISZTELETTEL:
Maul Frigyes
épületgépész üzemmérnök
ügyvezetőSzékhely: 7631 Pécs, Füzes dűlő 8.

Tel./Fax: 72/336-211

Mobil: 30/ 9 549-749

Levélcím: 7601 Pécs, Pf. 315.

E-mail: maulfri@gmail.com

Bankszámla: 10200012 - 24070052

Adószám: 29961409-2-02


Vízkőtelenítés, vízkőoldó, fűtésszerelés, padlófűtés