Unical Alkon

kondenzációs gázkazán család, TOP kategória

Ha a téli fűtésre, Ön, eddig, pl. 3000 m3 gázt használt el, akkor abból megtakaríthat 900...1500 m3 gázt !!! Akár 50%-ot! Nem viccelünk !!!

Cserélje le kazánját Unical kazánra!

Üdv! Én egy Unical kazán vagyok! Velem 30...50 %-kal, azaz tetemesen csökkentheti a fűtési költségeit! A nevem Alkon ’09 R 18. Ki tudok fűteni kb. 250 m2 -es új épületet, vagy kb. 200 m2 -es 80-as években Porotherm 36-ból épült épületet, vagy kb. 100 m2 -es kismérető téglából épült régi 50 éves házat. És melegvizet is tudok termelni, akár úgy is, hogy hozzám is, és a C jelű Combi kazán testvéreimhez is csatlakoztatni lehet akár egy régi villanybojlert, vagy gázbojlert is, lásd a www.unical.hu honlapon a „fali kondenzációs kazán 18 ...” sor mögött az 5-ös és 7-es tervmintán.

Az én ötvözetem kb. olyan, mint egy korszerő autó motorblokkja, azaz alumínium-szilícium-magnézium ötvözetű öntvény vagyok (ezt jelzi a nevem is, mert Al, mint alu ötvözet és kon, mint kondenzációs, tehát Alkon) így a rozsdafolt kizárva (hiszen egy korszerő motorblokkon sem látunk rozsdafoltot soha), emiatt a kazántestre 5 év a garancia!

Ön tudja-e, hogy a hagyományos gázkazánok füstgázhőmérséklete a kazántestből kilépve kb. 200°C, így ezek a forró füstgázok lépnek be a füstcsonkba, sajnos rengeteg hővel együtt. A hagyományos kéményes kazánoknál a füstcső csak azért nem érezheti forrónak, mert a füst-ernyőbe sok-sok levegő is beszívódik a kémény huzata által. Én viszont, mint Alkon...18 kazán, még a kazántesten belül felhasználom a füstgázok hőjét, így a tfüst = csak 30 ...70°C közötti !!!!!, és emiatt a füstgáz vízgőztartalma kicsapódik (azaz lekondenzálódik). Ezért hívnak kondenzációs kazánnak! A lényeg, hogy rengeteg hőt kinyerek a füstgázokból is!

És tudja-e, hogy nekünk, mármint kazánoknak, a téli félév magyar időjárási körülményei között igen sokszor csak 1/3-ad, 1/4-ed teljesítményen kell működnünk? Én kb. 4 kW-ig (3,2kW-ig) le tudok szabályozni !!!!! De több neves versenytársam csak 7 kW-ig! Igy tehát 1/3-ad teljesítmény igény alatt csak ki-be kapcsolásokkal tudnak manipulálni??? Talán pazarolnak??? Képzelje el a következőt! V és U egy-egy autó.

V 100 km-t tesz meg úgy, hogy hajt mint az őrült, aztán pihen egyet, majd megint hajt mint az őrült, aztán megint pihen, stb. U szintén 100 km-t tesz meg, de normálisan kicsi sebességgel folyamatosan halad, és közben nem áll meg. Kérdés: Melyik autó fogyasztott kevesebbet? Ugye a válasz egyértelmű? Az U ! U mint Unical! Az én vezérlésem éppen azt teszi lehetővé, hogy a világszínvonalú és eléghetetlen gázégőmet ne kelljen ki-be kapcsolgatni, mert picike teljesítményen is tud működni, és jóval kevesebb gázt eszik meg, mert a pici teljesítményen még a hatásfoka is jobb!

Persze van nálam olcsóbb kazán is a piacon, de nézze meg, hogy a konkurenciám tudja-e a következőket?
1. A minimális teljesítménye jó pici-e? 4 (3,2) kW-nál kisebb-e? (Vagy 7 kW alatt a gázégő csak ki-és-be kapcsolgat?)
2. És a füstgázhőmérséklet jó pici-e? tfüst = 30...70°C közötti-e? (Vagy túl forrón engedi ki a füstgázokat?)

Figyelem! Amelyik konkurencia semmi konkrétumot nem tud írni magáról, csak általánosságokat próbál megcsillogtatni, pl. hogy modern formatervezés, meg hogy megbízható, meg hogy digitális kijelző, meg hogy hókusz-pókusz is van, azt kezelje egy annak megfelelő figyelemmel!

Én, mint Alkon kazán, olyan vagyok, mint egy automatikus kazán-robot, és TOP kategóriába tartozom!

A fejlesztések 2000-ben kezdődtek -holland- német itáliai koprodukcióban.

Nooos! Mit szól hozzám? Döntsön az Unical Alkon mellett!
Ugyan nem én vagyok a legolcsóbb, de lehet hogy 50%-kal kevesebb gázt eszek meg!

Fali kondenzációs kazánok (kW) választéka:

A többféle kivetelben készülő Alkon kazánok között biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt. Az R típus csak fűtő kazán, de indirekt bojler ráköthető. A C típus a combi változat, ami ellátja Önt meleg vízzel is, sőt még ráköthető egy üres bojler (akár régi villany-, vagy gázbojler) is!
Bojlerrel összeépített változat is kapható (B60).Hogy Önnek mekkora gázkazán kell? Ne egy átlagos szerelőt kérdezzen, mert a szerelők 90%-a sajnos tudatlanul, biztos-ami- biztos alapon, túl nagy gázkazánt szokott javasolni, és a túl nagy gázkazán pedig jóval több gázt fog megzabálni. Inkább nézze meg a www.unical.hu honlapon a „fali kondenzációs kazán 18 ...” sor mögött a „Hogyan mérheti ki hogy a házához mekkora gázkazán kell?” című írást.

Figyelem! 2009-től „arccal a fatüzelés irányába” fordult sok-sok családi ház! De vigyázat! A fatüzelés nem 100%-os alternatíva! Ha túl sokan áttérnek fatüzelésre, akkor eltűnnek az erdőink és jóval drágább lesz a fa! Egyébként pedig ajánlom Önnek az Unical Fokolus vegyestüzeléső+pellet kazánokat 10...336 kW közé, valamint 20...750 kW közé az Unical Gasogen faelgázosító kazánjait.

És még egy tanács! Ne higgyen annak a szerelőnek, aki azt mondja, hogy radiátoros fűtésnél nem éri meg a régi kazánt kondenzációsra cserélni. Ezt csak tudatlanságból mondhatja! Sőt! A kazáncsere utáni gázmegtakarítás %-a nagyobb lesz régi radiátorokkal, mint régi padlófűtéssel! Az Északi falon egy 3 eFt-os Északi szonda érzékeli a külső hőmérsékletet és az Alkon kazán annál alacsonyabb °C-ú vízzel fűt, minél melegebb van odakint. Tehát még egyszer jelezzük: a gázmegtakarítás 30...50%-nyi lesz! Nézze meg a www.unical.hu honlapon a „fali kondenzációs kazán 18 ...” sor mögött a „Mennyi a gázmegtakarítás egy konkrét ...” című írást!

Sejti-e Ön, hogy meglepően sok szakember nem tudja, hogyan is működik ténylegesen pl. egy 24 kW-os kombi-kazán?

Mi most elmondjuk ezt Önnek, különlegesen tanulságos lesz:

Télen, a hazai nem szigetelt családi házak túlnyomóan nagy többsége 16...12 kW fűtést igényel. Egy ilyen 16...12 kW-os házba 24 kW-os kazánt betenni nagy hiba, de mégis sokan ilyen kazánt üzemeltetnek. Nézzük! Hogyan is működik ez ténylegesen: Enyhébb téli valamint őszi és tavaszi időszakokban a következő történik: A szobatermosztát egyszer csak „On” jelet küld a kazán felé, a 24 kW-os kazán beindul 18 kW teljesítménnyel, mert ennyi pl. az indulási teljesítménye. De mivel a ház enyhe időben csak 4...5 kW-os, emiatt a kazán gézégője leszabályoz (lemodulál). Ha egyáltalán tud lemodulálni a régi kazán. A kazánnak le kellene szabályoznia magát 4...5 kW teljesítményre, hiszen most ennyi kell a háznak, de némely konkurens kazán képtelen erre, mert csak pl. 7 kW-ra tud leszabályozni. Viszont ha a kazán 7 kW-ot ad le, de a ház csak 4...5 kW-ot használ el, akkor egyre jobban megemelkedik a kazánba visszatérő vízhőmérséklet. Emiatt a 7 kW-on működő gázégő túlmelegíti a kazántól kilépő előremenő vízhőmérsékletet, így a gázégő lekapcsol. De a szivattyú még utókeringtet! Emiatt a kazántól kilépő előremenő vízhőmérséklet lassan lecsökken, így a gázégő ismét bekapcsol. Méghozzá ismét 18 kW indulási teljesítménnyel! Mivel ez most nagyon sok teljesítmény, emiatt a kazán nemsokára elkezdi leszabályozni a teljesítményét. Ismét le kellene szabályoznia 4...5 kW-ra, de csak 7 kW-ig tud leszabályozni, úgyhogy ismét túlmelegíti a kazántól kilépő előremenő hőmérsékletet, így a gázégő ismét lekapcsol. De a szivattyú ismét utókeringtet! Emiatt a kazántól kilépő előremenő hőmérséklet ismét lecsökken, így a gázégő ismét bekapcsol. Stb, stb. ....

Nézzük meg az előző 24 kW-os kazán működését személygépkocsival.

Legyen Önnek egy olyan autója, amelynek ha a gázpedálját tövig benyomja, - azaz 100%-ig benyomja a gázpedált, akkor az olyan mint a 24 kW-os gázkazánnál a 24 kW, - ha 75%-ig benyomja a gázpedált, akkor az olyan mint a 24 kW-os gázkazánnál a 18 kW, - ha 30%-ig nyomja csak be a gázpedált, akkor az olyan mint a 24 kW-os gázkazánnál a 7 kW, - de a 30% és a 0% benyomás között most nem létezik gázpedál-állás, mert sok 24-es kazánnál sincs. Nooos! Akkor most nézzük. Budapesten vagyunk. Ön elindul az autóval úgy, hogy 75%-ig be kell nyomnia a gázpedált, mert ez most az indulási teljesítmény! De hoppá! Majdnem nekimegy az előtte haladó autónak, így csökkenti a gázpedál benyomását. Leszabályoz 30%-os gázpedál benyomásra, de ez még mindig sok. Az autó sebessége túlfut, mint a kazántól kiinduló előremenő hőmérséklet. Így inkább elengedi 0%-ra a gázpedált, azaz kikapcsol a gázégő. Az autó lassan lassulni kezd, majd ismét benyomja a gázpedált 75%-ig, majd visszaszabályoz 30%-ig, de mivel ez még mindig sok, felengedi a gázpedált. És így tovább! .... Ön mit gondol? Mennyit fogyasztana az Ön autója ha így használná??? És mit gondol? Mennyit fogyaszt egy olyan gázkazán, amelyik nem tudja eléggé leszabályozni a saját teljesítményét?

Az Unical cég Alkon 12-es kondenzációs gázkazánjának csak 7 kW az indulási teljesítménye, hogy ne legyen nagy a gázfröccs az indulások alkalmával, és 1,9 kW-ig le tudja szabályozni a teljesítményét, azaz icike-picike egyenletes teljesítménnyel haladunk a gázkazánnal, mint egy autó az országúton, tehát nem városi forgalomként működünk, nem ki-és-bekapcsolásokkal próbáljuk fenntartani az előremenő hőmérsékletet.

Az Unical kazánok nem a legolcsóbbak! De megtakaríthat velük 30%...50%-nyi energiaköltséget! Válasszon jól! Válasszon Unical-t!

Társasházak lakásaihoz, ha mindenképpen lakásonkénti kazánokat szeretne alkalmazni, akkor mivel egy lakás hőigénye -15°C-ban kb. 4...6 kW, emiatt +3°C-ban csak kb. 2...3 kW, mindenképpen az Unical Alkon 12-es kondenzációs kazánt javasoljuk alkalmazni, mert az le tud modulálni 1,9 kW-ra!!! A melegvíztermelést pedig vagy oldja meg központilag, vagy ha a melegvíztermelést is lakásonként kell megoldani, akkor:
- vagy alkalmazzon 40...60 literes indirekt bojlereket pl. a mellékhelyiség plafonja alá fölszerelve úgy, hogy a 12-es kazán fő előremenőjébe beszerelendő T-idomtól rákötünk egy NA 20-as csővel az indirekt bojler hőcserélőjére, majd a hőcserélőtől visszainduló visszatérő-cső becsatlakozik a kazán fő visszatérőjébe beszerelendő váltószelepbe! A bojler szondát és a váltószelep vezetékét be kell kötni a 12-es kazánba, és a kazán már fel is ismeri az indirekt-bojlert és előnykapcsolásban fogja hőn tartani azt!
- vagy alkalmazzon vezérelt áramról működő villanybojlereket (akár fekvő bojlert a WC plafonja alatt)

Kivonat a régebbi írásokból: (www.unical.hu)

Hozzám, az Alkon ’09 R 18-hoz tehát indirekt bojler is köthető!
Az Alkon ’09 C 18 és C 24 és 28C és 35C kombi fali kazánokat pedig lehet használni
- csak-fűtő kazánként is,
- kombiként is,
- komfortfokozatú kombiként is,
- de még HMV tároló is köthető rájuk (igen, a kombira tárolót lehet kötni, akár a régi gázbojlert, vagy villanybojlert is, lásd a honlapon a 7. tervmintában)!

Képzeld el a következőt! V és U egy-egy robot autó. Mindkettő autópályán halad. V olyan módszerrel közlekedik, hogy fél órát hajt 260 km/h sebességgel, majd fél órát pihen, majd fél órát megint dönget 260-al, és így tovább.(Mintha egy kondenzációs gázkazán nagy teljesítményen járna fél órán át, majd fél óra üzemszünet következne, aztán megint fél óra gázégetés nagy teljesítménnyel, stb.) Szóval ki-be kapcsolgatással manipulál.
És most nézzük az U robotot.
U 130 km/h-val halad, azaz szabályozottan de folyamatosan (mintha egy kondenzációs kazán alacsony hőmérsékleten járna, mert van külső időjárástól függő szabályozója és képes járni picike teljesítményen is!!!). Kérdés: Melyik robot autó volt energiatakarékosabb? Ugye a válasz egyértelmő? Az U ! U mint Unical!

Szóval nálunk, kazánoknál, nem az a lényeg hogy nagy teljesítménnyel és magas hőfokon működjünk, hanem éppen ellenkezőleg!!! Az a lényeg, hogy minél alacsonyabb fűtési kW teljesítményig tudjunk automatikusan leszabályozni, és közben a működési hőmérsékletünk is egyre alacsonyabb legyen, és a füstgázokat is minél jobban lehűtsük, hogy azokból is sok-sok hőt kinyerjünk.
Persze van nálam olcsóbb kazán is a piacon, de nézd meg, hogy a konkurenciám tudja-e a következőket?

Én, mint Alkon kazán, azért tudok kevesebb gáz elégetéséből is több hőt kinyerni, mert ha a külső időjárás melegszik (-20 C...-15 C... -5 C... +2 C... +7 C és így tovább), akkor:
1. automatikusan egyre kisebb kazánhőmérséklettel működik, mert gyárilag bennem van a külső időjárástól függő szabályozó, csak ki kell rakni az É-i falon kívülre egy 3 eFt-os É-i szondát, és rám csatlakoztatni,
2. és egyre kisebb teljesítményre (4,2 (3,2) kW-ig) automatikusan le tudok szabályozni (tehát nem ám ki-be kapcsolgatok, tehát nem ám pazarolok –5 C felett, azaz kb. 8 kW alatt)
3. és a füstgázokat is jobban lehűtöm, (tfüst – tkörnyezet) maximum 50 C lesz, tehát sok-sok hőt kinyerek a füstgázokból is! Szóval TOP kategóriába tartozom! A működés a lehetőségek korlátait súrolja. Lásd a honlapon!

Referencia:UNICAL Alkon C24 indirekt bojlerrel
Vízkőtelenítés, vízkőoldó, fűtésszerelés, padlófűtés